Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti korištenja web-shop-a tegle.hr

 1. OPĆI UVJETI PRODAJE

Sadržaj Internet stranice tegle.hr, te svih njenih varijanti (u daljnjem tekstu: tegle.hr) je u vlasništvu poduzeća Holus d.o.o.

Upotrebom web stranice tegle.hr korisnici prihvaćaju objavljene Opće uvjete poslovanja. Holus d.o.o. i korisnici s općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji u web trgovini tegle.hr.

U web trgovini tegle.hr mogu kupovati proizvode isključivo korisnici u Republici Hrvatskoj.

Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu s hrvatskim Zakonom.

Holus d.o.o. zadržava pravo izmjene Općih uvjeta na web stranici tegle.hr bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene Općih uvjeta su za korisnike obvezujuće.

 

 1. OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Holus d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posljedice prilikom upotrebe web stranice Tegle.hr i njenog sadržaja.

Holus d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja na web stranici bez prethodne obavijesti i ne preuzima odgovornost od mogućih posljedica tih promjena.

Holus d.o.o. će nastojati prikazati najtočnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici tegle.hr s obzirom na cijene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr., ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost.

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično, ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda s bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora. Tegle od nekih vrsta materijala kao npr. terakota, ručni su rad i ne moraju u najsitnijem detalju i/ili nijansi odgovarati proizvodu na fotografiji.

 

 1. OGRANIČENO PRAVO UPOTREBE

Posjetioci web stranice tegle.hr sadržaj koriste isključivo u osobne i nekomercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija sadržaja ili njegovog dijela bez dozvole tvrtke Holus d.o.o. je strogo zabranjena.

 

 1. ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Podaci koje korisnik upisuje putem obrasca na stranici tegle.hr ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su povjerljivi i štitimo ih sukladno Zakonskim odredbama.

Osobni podaci će biti upotrijebljeni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost.

 

 1. POSTUPAK NARUČIVANJA ODNOSNO KUPNJE

U web trgovini tegle.hr je moguće kupiti proizvode predstavljene u web trgovini tegle.hr.

U web trgovini tegle.hr mogu kupovati isključivo korisnici na području Republike Hrvatske.

Narudžba u web trgovini je predana kada korisnik dobije automatsku elektronsku obavijest. Ta elektronska obavijest nije potvrda da je proizvod na zalihi i da je počela otprema proizvoda. Narudžba će biti potvrđena najkasnije u roku 2 radna dana od dana kada je narudžba poslana i to putem novog e-mail-a o potvrdi narudžbe.

U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, korisnik će biti obaviješten putem elektronske pošte.

Holus d.o.o. će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima. Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen Zakonom. Holus d.o.o. može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ako ustanovi da je došlo do zloupotrebe web stranice tegle.hr.

Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat s Općim uvjetima i obradom osobnih podataka u svrhu izvršavanja narudžbe.

Ugovor o kupnji je pohranjen u poduzeću Holus d.o.o.

 1. ODUSTAJANJE OD KUPNJE, POVRAT ROBE I REKLAMACIJE:

 

 1. ODUSTAJANJE OD KUPNJE putem e-maila:

Kupac ima pravo u roku 14 dana sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača odustati od kupnje pisanom obavijesti na e-mail adresu info@tegle.hr. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja/dostave naručene robe.

U e-mailu o odustajanju od kupnje nedvosmisleno navedite odluku o odustajanju od kupnje (s vašim imenom i datumom dane narudžbe), te razlogom zašto vraćate proizvod.

 

 1. POVRAT PROIZVODA

Ako je kupac robu već preuzeo i odustaje od kupnje, mora preuzetu robu vratiti poduzeću u roku od 14 dana po pisanoj obavijesti iz odlomka6.1. . Povrat novca u iznosu vraćenih proizvoda bez poštarine, poduzeće mora vratiti na bankovni račun kupca najkasnije u roku od 14 dana od primitka robe.

Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani, neoštećeni i u originalnoj ambalaži. Uz vraćeni proizvod obvezno je priložiti kopiju originalnog računa. Troškove povrata robe snosi kupac.

Pošiljku poslati na adresu:

Holus d.o.o.

Put Gajine 2

23207 Sveti Filip i Jakov

 

 1. REKLAMACIJE POŠILJKE

Tvrtka Holus d.o.o. odgovara za stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda u web trgovini tegle.hr.  Ako kupac ima bilo kakav prigovor sukladno članku 10, Zakona o zaštiti potrošača, molimo da nas obavijesti na e-mail info@tegle.hr.

Potrošač mora u obavijesti o grešci detaljno opisati grešku (poželjno i fotografirati)  i omogućiti prodavaču da grešku razmotri, te odgovori u roku od 14 dana.

Molimo da kupac kod eventualne reklamacije vrati robu s kopijom originalnog računa na adresu:

Holus d.o.o.

Put Gajine 2

23207 Sveti Filip i Jakov

Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu.

Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja prilikom transporta, neće biti preuzete, nego će biti vraćene pošiljatelju.

Troškove povrata robe snosi kupac.

 

 1. CIJENE

Sve cijene su izražene u kunama s uključenim PDV-om. Pri kupnji vrijede cijene u trenutku narudžbe. Cijene vrijede do objave novog cjenika u web trgovini tegle.hr.

Rokovi trajanja pojedinih akcija u web trgovini su objavljeni na web stranici tegle.hr.

Kod prikazivanja sniženja cijena (izraženo u postotcima) na računima može doći do minimalnog odstupanja od navedenog u e-shopu, što je posljedica zaokruživanja maloprodajnih cijena nakon sniženja.

 

 1. NAČIN PLAĆANJA U WEB TRGOVINI
 • Plaćanje po pouzeću.

Poštarinu plaća kupac i to službeniku gotovinom prilikom preuzimanja robe.

 • Plaćanje po predračunu.

Plaćanje po zaprimljenoj ponudi. Nakon primitka sredstava šaljemo robu na adresu kupca.

 

 1. PAKIRANJE I DOSTAVA

Dostavu obavlja Hrvatska Pošta.

 

 1. ROK ISPORUKE

Rok isporuke je 3 – 14 radnih dana. Izuzetak su otoci gdje isporuka može biti unutar 10 dana.

Pojedini proizvodi dostupni su isključivo po narudžbi, te se plaćaju unaprijed, općom uplatnicom. Rok isporuke je do 30 radnih dana. Na svakom takvom proizvodu je kod kupnje naznačeno da ga nemamo na zalihama i da se isti naručuje nakon primitka uplate.

Dostava se u pravilu najavljuje nekoliko sati prije isporuke SMS porukom, te je stoga poželjno da u svojim podatcima kod predaje narudžbe upišete i broj mobitela.